skip to Main Content

Najat Kanaache met interview in de Gault&Milliau

Gault&Milliau

,,Op dezelfde manier als Azië heeft Marokko veel verschillende culturen en tradities. Afhankelijk van de regio waar u de bereidings- en kooktechnieken vindt, verschillen. Marokko beperkt zich niet alleen tot couscous en tajine! We hebben een hele reeks kruiden zoals kaneel, munt, harissa, Ras el Hanout of zelfs zatar (equivalent van tijm). Octopus, lam en olijfolie zijn ook erg aanwezig in onze keuken.”

Aldus Najat Kanaache in een interview aan de Gault&Milliau, een van de meest invloedrijke restaurantgidsen van Frankrijk. De afgelopen maanden was Najat volop in het nieuws onder meer door de lancering van haar kookboek in Nederland. Behalve de nominatie voor het Gouden Kookboek slaagde uitgever Luitingh-Sijthoff erin om het fraai vormgegeven boek te verkopen aan onder meer de Verenigde Staten, Spanje en Duitsland.

Najat vertelde aan de Gault&Milliau dat haar reizen van grote invloed zijn op haar koken.

,,Oorspronkelijk kom ik uit Marokko, ben ik geboren in San Sebastian in het Spaanse Baskenland, en ik probeer te vertalen in mijn werk waar ik vandaan kom en wat ik heb geleerd. Ik gebruik graag citroen om een ​​vleugje toon in mijn gerechten toe te voegen, ik hou van het karameliseren van uien en tomaten. Het doet me denken aan de smaak van het land, die van de Noord-Afrikaanse keuken.”

Lees het complete interview in de Gault&Milliau: HIER

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top
Zoeken