skip to Main Content

Najat in NRC: ‘Ik wil dat ze denken, wauw dit is Marokkaans’

Najat Kanaache

In haar eerste grote interview aan de vooravond van de lancering van haar kookboek zei Najat in het NRC:

„Ik ga niet liegen, natuurlijk is het zwaar om als vrouw restaurants te runnen in een traditionele samenleving. Maar als je wilt dat er wat verandert, moet je de vrouwen meenemen. Bovendien brengen zij hun eigen persoonlijkheid en stijl mee in de keuken, die diversiteit vind ik belangrijk.”

Voor Najar wat logisch dat het boek bij een Nederlandse uitgever verschijnt, omdat ze in Nederland is gestart en haar dochter in Nederland woont.

In het interview zegt Najat: ,,Op een dag zag ik een documentaire over de Britse sterrenchef van The Fat Duck, Heston Blumenthal, en daarin kwam ook zijn sous-chef voor, François Geurds. Die bleek inmiddels teruggekeerd naar Nederland en een restaurant te hebben in Rotterdam. Ik heb vervolgens iedere week bij Geurds gezeurd om werk, tot hij het zat was en me aannam. Toen ging er een geheel nieuwe wereld open voor me. Ik heb daar zo veel geleerd. Ik besloot dat ik naar andere bijzondere chefs wilde om meer te leren.”

Wie het complete interview wil lezen: LEES HIER

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top
Zoeken