skip to Main Content

Koken met natuurlijke ingrediënten

Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures. Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko.

Het levensverhaal van Najat Kanaache is fascinerend. Ze is erin geslaagd om de absolute top te bereiken met haar talent. Maar het is het verhaal van een doorzetter, iemand die al haar talenten wilde benutten en alles wat het leven geeft wil benutte.

Kanaache maakte carrière in Nederland. Maar ze wilde meer. Haar vleugels uitslaan. Naar de top. Om te bewijzen dat ze wilde leren, een eigen stijl kon ontwikkelen en zelfs in Marokko in haar eige restaurant NUR wereldfaam kan verwerven.

De circel is rond, want Najat Kanaache is terug in Nederland. Haar kookboek NUR beleeft in het land waar het allemaal decennia terug begon een wereldpremière. Nederland leert Najat kennen als de topkok die de Marokkaanse keuken verandert. Maar het is ook de vrouw die Nederland om meerdere redenen in de armen sloot.

NUR is een kleurrijk